The Gearbox Software Forums Go to Gearboxity.comGo to Gearbox Software's Web site
Old March 25th, 2012, 08:54 AM   #91
watho
Dance Commander
 
watho's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Out of gas, out of road, out of car.
Posts: 3,718
Send a message via Skype™ to watho
Default Borderlands overloads my processor

My game has recently started to completely overload my processor. It happens after about 6-7 minutes of gameplay. Then the framrate drops to slide show levels and then the game inevitably crashes. My computer isn't the greatest but I've been able to play Borderlands fine before.
__________________

I made another post, see ya in a few months.
watho is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 09:28 AM   #92
Apple-Guy
-Cipher-
 
Apple-Guy's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Belgium
Posts: 8,205
Send a message via Skype™ to Apple-Guy
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

^LOL?

it's that problem?



go to program files/..../borderlands/Binaries

in there, delete nvcpl.dll &/or nvcp.dll

Greetz Apple-Guy
__________________

Lone Creek | BL Editor; Getting Started | BL2 Editor
Apple-Guy a.k.a. Cipher/ Maclover/ Snapple-Gui
"there are tons of hard-core farmers who get tons of enjoyment simply collecting the lootz at the farmoury....."it's like a box of chocolates" every time. I can dig that." - Island Gopher
"These are the worst tasting chocolates Ive ever had. I want my money back" - Kitty Jo

Apple-Guy is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 09:57 AM   #93
watho
Dance Commander
 
watho's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Out of gas, out of road, out of car.
Posts: 3,718
Send a message via Skype™ to watho
Default Thanks!

^It worked, thanks a bunch! Is it a normal problem or why that reaction?
__________________

I made another post, see ya in a few months.
watho is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 10:13 AM   #94
Apple-Guy
-Cipher-
 
Apple-Guy's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Belgium
Posts: 8,205
Send a message via Skype™ to Apple-Guy
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

it's cuz of the zed patch + steam
since the BL steam update for the stat tracking, the zed patch no longer worked with the steam version, said nvcpl file kept locking up the game after some time

deleting it would fix it, many ppl had the issue and everybody thought it was the update while it in fact was the zed patch ^^

Greetz Apple-Guy
__________________

Lone Creek | BL Editor; Getting Started | BL2 Editor
Apple-Guy a.k.a. Cipher/ Maclover/ Snapple-Gui
"there are tons of hard-core farmers who get tons of enjoyment simply collecting the lootz at the farmoury....."it's like a box of chocolates" every time. I can dig that." - Island Gopher
"These are the worst tasting chocolates Ive ever had. I want my money back" - Kitty Jo

Apple-Guy is offline   Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 09:29 AM   #95
OBZeta
New Enthusiast
 
Join Date: Mar 2012
Location: Newcastle upon Tyne, England
Posts: 5
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

HEY, Im totally starting to get PO'd. Im playing on a Macbook Pro 13" 2.4 GHz Intel Core i5, 4 GB 1333 MHz DDR3, Intel HD Graphics 3000 384 MB, Mac OS X Lion 10.7.3. and I'm getting a peculiar issue, and i can't seem to find an answer anywhere on this forum, this post or google completely. The game runs perfectly, doesn't lag or crash, runs smooth as butter, HOWEVER, when it gets to the first New-U station, and i press X (on ps3 controller) or E it doesn't open the menu. the game continues as if it did, it just flashes up and then vanishes. continuing from here, when i get to the first few missions and repair the med vendor i can't open that either! same thing! it flashes and vanishes in the blink of an eye. and THEN i realised i can't open my status menu, on either the ps3 controller or the mac option! frustrating to say the least because the game runs like clockwork at the highest settings otherwise!! any help anyone???? would be a wicked help!! thanks! OBZeta
OBZeta is offline   Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 09:48 AM   #96
OBZeta
New Enthusiast
 
Join Date: Mar 2012
Location: Newcastle upon Tyne, England
Posts: 5
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

Just to elaborate on my previous post, sorry, Im playing the GOTY edition downloaded from the Mac app store.
OBZeta is offline   Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 11:08 AM   #97
Apple-Guy
-Cipher-
 
Apple-Guy's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Belgium
Posts: 8,205
Send a message via Skype™ to Apple-Guy
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

could you try temporary using a a keyboard to see if it works?

it might be that the PS3 button isn't set to toggle the action, just a thought

how did u get ur PS3 controller to work with mac goty anyway? o_O

Greetz Apple-Guy
__________________

Lone Creek | BL Editor; Getting Started | BL2 Editor
Apple-Guy a.k.a. Cipher/ Maclover/ Snapple-Gui
"there are tons of hard-core farmers who get tons of enjoyment simply collecting the lootz at the farmoury....."it's like a box of chocolates" every time. I can dig that." - Island Gopher
"These are the worst tasting chocolates Ive ever had. I want my money back" - Kitty Jo

Apple-Guy is offline   Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 11:09 AM   #98
(GIT)r-man
Sound Dude
 
(GIT)r-man's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: UK
Posts: 3,412
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

Sounds like you have the 'use' button bound to the back/escape button.

Apple-Guy might be of more help as he knows macs better than me....wait a while and he'll probably appear when he gets off work.

edit: nnnniiiinjaaaa'd
__________________
Playing on PC and want more? Try "Valley of Death"
(GIT)r-man is offline   Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 11:28 AM   #99
OBZeta
New Enthusiast
 
Join Date: Mar 2012
Location: Newcastle upon Tyne, England
Posts: 5
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

the ps3 controllers have a bluetooth function that you can connect to a macbook. you just turn on bluetooth, plug it into your mac with your mini usb cable, leave it for a few seconds, unplug it and it SHOULD pair to your bluetooth on your mac automatically, sometimes it asked for a passcode, which is where it gets to be a pain in the behind, but macs, and macbook pros (may be other macs but i cudnt say for def) have a native support for ps3 controllers AND i THINK you can do the same with xbox controls but i dud have no idea how!! however as for my issue, i have no idea why it doesn't work even when i press the E button on my keyboard it ATTEMPTS to open the NEW U stations and vendors... but to no avail. oh well. never mind!! thanks for the help though!!
OBZeta is offline   Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 04:11 PM   #100
Apple-Guy
-Cipher-
 
Apple-Guy's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Belgium
Posts: 8,205
Send a message via Skype™ to Apple-Guy
Default Re: The giant ass borderlands technical support thread!

Quote:
Originally Posted by OBZeta View Post
the ps3 controllers have a bluetooth function that you can connect to a macbook. you just turn on bluetooth, plug it into your mac with your mini usb cable, leave it for a few seconds, unplug it and it SHOULD pair to your bluetooth on your mac automatically, sometimes it asked for a passcode, which is where it gets to be a pain in the behind, but macs, and macbook pros (may be other macs but i cudnt say for def) have a native support for ps3 controllers AND i THINK you can do the same with xbox controls but i dud have no idea how!! however as for my issue, i have no idea why it doesn't work even when i press the E button on my keyboard it ATTEMPTS to open the NEW U stations and vendors... but to no avail. oh well. never mind!! thanks for the help though!!
LOL i aint done yet

ty for the info tho, didn't knwo the controllers were plug & play

and yes, what gt said might be in affect, go for a reset bindings to default (without the controller for now) and see if you still experience it

Greetz Apple-Guy
__________________

Lone Creek | BL Editor; Getting Started | BL2 Editor
Apple-Guy a.k.a. Cipher/ Maclover/ Snapple-Gui
"there are tons of hard-core farmers who get tons of enjoyment simply collecting the lootz at the farmoury....."it's like a box of chocolates" every time. I can dig that." - Island Gopher
"These are the worst tasting chocolates Ive ever had. I want my money back" - Kitty Jo

Apple-Guy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.